Kerstmenu
Dorpsstraat 2, 3749AD Lage Vuursche 035-6668351

Geschiedenisvan restaurant de Lage Vuursche


Willem van Oosterom, de stamvader van de huidige familie, groeide in voorspoed op. Bij zijn vader op de boerderij leerde hij zijn handen uit de mouwen te steken en in de winterse vrije uren had het schaatsrijden zijn grote liefde. Deze voerde hem naar de Loosdrechtse Plassen, en daar ontmoette hij zijn andere grote liefde, een heuse boerendochter.
Kort nadat zij waren getrouwd gaf zij aan zelf een boerderij te willen beginnen.
In het jaar 1865 huurde Willem van Oosterom van de Jonkheer van Drakestein de boerderij en de bijbehorende herberg, gelegen langs een tolweg, die door de Lage Vuursche voerde.
Het geluk was echter niet van lange duur want zijn vrouw kwam kort daarna plotseling te overlijden. Hij hertrouwde later met de dochter van de dorpsbakker.
Inmiddels kwam er in de zomermaanden steeds meer vertier. De mensen uit de omliggende dorpen en steden kwamen met rijtuigen naar de Vuursche bossen om van de prachtige omgeving te genieten. Vanzelfsprekend werd er dan vaak even een rustpauze genomen bij de herberg. Willems tweede vrouw, Heintje, was een echte keukenprinses en begon al snel pannenkoeken te bakken voor de bezoekers. Dit werd de definitieve grondslag van Restaurant de Lage Vuursche. Willem en zijn vrouw Heintje kregen tien kinderen, waarvan er uiteindelijk twee in het ouderlijk huis bleven, Hein en Jan.
In 1905 overleed de stamvader. Na lang overleg besloten de beide zoons in 1940 de boerderij aan de kant te doen en zich meer toe te leggen op de uitbreiding van de tot café-restaurant uitgegroeide herberg.


De Decembermaand nadert en daarmee komen ook de kerstdagen in zicht. Dit jaar is alles een beetje anders maar op één ding kunt u absoluut rekenen: samen maken we er bij u thuis een fantastische kerst van!

Onze brigade heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan een feestelijk Kerstmenu. Dit jaar hebben wij een viergangenmenu boordevol heerlijke klassiekers samengesteld. Van amuse tot bonbons, overal is aan gedacht. Met onze voorbereidingen en duidelijke instructies kookt u de (kerst)sterren van de hemel. Zonder dagenlange voorbereidingen of lange rijen bij de winkels te hoeven trotseren. Zo houdt u tijd over deze kerst, die u kunt doorbrengen met geliefden en familie. Want samenzijn is deze kerstdagen belangrijker dan ooit. 

Dus vier kerst samen met De Lage Vuursche bij u thuis en geniet van een zorgeloos kerstdiner.

Warme groet, 

Familie van Oosterom en alle medewerkers.