Dorpsstraat 2, 3749AD Lage Vuursche 035-6668351

LieveGasten,

In één week tijd van besneeuwde Vuursche bossen naar genieten van ontluikend groen in de warme lentezon! Dat zorgt ervoor dat de hunkering naar de heropening van ons restaurant alleen maar groter wordt.
Gezellig een Salade Lage Vuursche verorberen op ons terras of culinair genieten van een traditionele tafelbereiding: de geur van de verse ingrediënten van onze traditionele Stroganoff saus bereid in een mooi koperen pannetje is zo kenmerkend. Het doet het water in de mond lopen en laat ons beseffen wat voor gemis de sluiting van ons restaurant voor zowel onszelf als onze gasten is.

Maar gelukkig doen wij er alles aan om u komend weekend thuis de sfeer en kwaliteit van Restaurant De Lage Vuursche te laten proeven! Ons weekmenu bevat namelijk echte klassieke gerechten als een (mini) Salade Lage Vuursche vooraf en als hoofdgerecht Filet Mignon met onze overheerlijke Stroganoff saus. Met onze voorbereidingen en instructies zet u het zelf in een handomdraai op tafel!

Filet Mignon is een superieur stukje rundvlees, afkomstig uit de lende van het rund, en is eigenlijk het beste gedeelte van de ossenhaas (het meest luxe stukje van de koe). Dit gedeelte heeft een fijne structuur en het vetgehalte is heel laag, waardoor het mals is maar niet zwaar of vet. Deze filet is niet groot, vandaar ook de naam: ‘mignon’ is Frans voor ‘schattig’. Over de oorsprong van de Stroganoff saus circuleren uiteenlopende varianten. De meest bekende is dat de saus is genoemd naar een winnend recept bij een kookwedstrijd in Sint Petersburg in 1890. De kok die het recept bedacht, werkte voor de Russische diplomaat en graaf Pavel Stroganoff, één van de leden van de familie Stroganoff. Een andere variant: Graaf Stroganoff bezocht ooit eens onverwacht zijn jachtverblijf. De aanwezige kok wist niets van het onverwachte bezoek en improviseerde een maaltijd met dat wat hij toevallig voorhanden had: rundvlees, zure room, champignons en wodka. Het vlees zou in dunne reepjes zijn gesneden omdat de graaf niet zo goed kon kauwen. Wat de ware versie van het verhaal ook moge zijn, het toont wel aan dat met recht over een klassieker mag worden gesproken!

Net als onze boshut aan de voorzijde van ons restaurant is onze delicatessenwinkel “Het Vijfde Paard” aankomende week alle dagen geopend van 12.00 – 17.00 uur. U kunt hier terecht voor een breed scala aan huisgemaakte delicatessen en maaltijden en u vindt hier alle ingrediënten voor een uitgebreide borrel (gerookte zalm, diverse worsten, terrines en patés en een uitgebreide keuze aan kazen). Vanzelfsprekend treft u hier ook een aanzienlijke keuze uit onze wijnkelder, waarbij wij u graag van dienst zijn met een passend advies. Wellicht laadt u uw inkopen wel in de 1933 Austin Seven Pick-Up, een echte classic car en een ware blikvanger in onze voormalige paardenstal!

Geniet van de mooie weersomstandigheden de komende tijd en we hopen u snel te mogen begroeten.

Hartelijke groet,

Familie van Oosterom en alle medewerkers