loader image
Reserveren
Dorpsstraat 2, 3749AD Lage Vuursche 035-6668351

TakeAway

LieveGasten,

De eerste volledige week na de heropening van ons terras is alweer achter de rug! Een week waarin we met alle mogelijk denkbare weersomstandigheden werden geconfronteerd: van harde windstoten met stortbuien tot een afsluiting op Moederdag met subtropische temperaturen. Eens te meer het bewijs dat het Nederlands klimaat wispelturig is, maar wat ontzettend fijn dat u ons terras in zulke grote getalen weer weet te vinden! Het aantal zitplaatsen op ons terras is nog gereduceerd is tot 50 en reserveren dus gewenst, maar dat laat onverlet dat het ook mogelijk is om een reservering te maken aan de deur! En mocht het onverhoopt te druk zijn op ons terras: onze boshut is iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Hier kunt u terecht voor de heerlijkste koffie, een ruim assortiment broodjes en zoetigheden, diverse frisdranken en zelfs wine-to-go!

Ook blijven wij u de mogelijkheid bieden om thuis te genieten van de kenmerkende kwaliteit en smaken van De Lage Vuursche! Naast complete maaltijden, dagelijks verkrijgbaar bij onze boshut, bieden wij in het weekend een compleet driegangenmenu, wat dankzij onze voorbereidingen en duidelijke instructies in een handomdraai op tafel gezet kan worden. Komend weekend kunt u thuis genieten van onze overheerlijke Vitello Tonnato vooraf, gevolgd door zacht gegaarde varkenswang met als afsluiter een sinaasappelcake met chocolade-ijs.

Vitello Tonnato is van origine een Italiaans gerecht dat bestaat uit gekoeld gesneden kalfsvlees, geserveerd met tonijnsaus. Het wordt koud geserveerd en is populair als een zomers hoofdgerecht of voorgerecht. De voorbereiding en de presentatie kan variëren, maar de algemene elementen zijn hetzelfde: dun gesneden kalfsvlees en een tonijnsaus, vaak gegarneerd met citroen of hard gekookt ei. De originele versie van Vitello Tonnato vraagt echter om plakjes gekookt kalfsvlees bedekt met een saus van tonijn, ansjovis, mayonaise en kappertjes. Onderzoek naar de oorsprong van Vitello Tonnato leidt ons naar het noorden van Italië. Nauwkeuriger onderzoek geeft aan dat de oorsprong ligt in Piëmont, een provincie in het noordwesten van Italië. Het is vastgesteld dat het recept, dat werd gedocumenteerd door Pellegrino Artusi, uit de negentiende eeuw kwam. Hij is de eerste die schreef over gekookt en dungesneden kalfsvlees bedekt met een saus. Deze saus bestond eerst voornamelijk uit ansjovis. De reden hiervoor is dat ansjovis goed verkrijgbaar was in Piëmont en toen de ansjovishandelaren de ansjovis gingen pekelen werd de vis ook nog eens langer houdbaar. Later werd tonijn de vissoort die de overhand kreeg in de saus die wordt gegoten over de ‘magatello’, de kalfsmuis (het magere filet van de bil van het kalf). Al met al een heerlijk voorgerecht en al jaren een echte Vuursche Klassieker! Ons driegangenmenu is vrijdag 14 en zaterdag 15 mei op bestelling af te halen. Wilt u thuis genieten van dit heerlijke driegangenmenu, bestel dan snel via onderstaande button, door een e-mail te sturen naar info@vuursche.nl of te bellen naar 035-6668351. Graag ontvangen wij uw bestelling vóór donderdag 13 mei 16.00 uur.

Naast de vaste dagen (zaterdag en zondag) is aanstaande donderdag (13 mei, Hemelvaartsdag) onze delicatessenwinkel ook geopend van 12.00 – 17.00 uur, hier treft u een variërend assortiment aan delicatessen en de heerlijkste wijnen aan en wij voorzien u graag van een passend advies!

Wij zien ernaar uit om u ook komende week weer te mogen begroeten en zien uit naar uw komst!

Hartelijke groet,

Familie Van Oosterom en alle medewerkers