loader image
Dorpsstraat 2, 3749AD Lage Vuursche 035-6668351

TakeAway

LieveGasten,

Hoop doet leven! Vanuit deze gedachte mijmerden we de afgelopen dagen toch stiekem over een heropening van ons mooie terras, maar helaas wordt ons geduld voor nog tenminste een week op de proef gesteld. De huidige cijfers geven nog geen aanleiding voor een versoepeling van de Corona-maatregelen, maar gelukkig manoeuvreren wij ons weer soepel naar een nieuw weekmenu! Want ook komend weekend kunt u thuis weer genieten van een heerlijk driegangenmenu, wat dankzij onze voorbereidingen en duidelijke instructies in een handomdraai op tafel gezet kan worden.

Vooraf presenteren wij u deze week een rillettes van makreel, vervolgens vormt het Kamper lam het hoofdgerecht en als afsluiter staat een Île Flottante op het menu.

Het Kamper lam komt van het Kampereiland ten westen van Zwolle. Het zuiglam is een kruising tussen Texelaar (75%) en Swifter (25%). De Texelaar staat bekend als een ras met veel vlees op het karkas, terwijl de Swifter als slowfoodras vooral bekend staat om zijn mooie smaak en de mooie vetbedekking. Hieruit ontstaan mooie vleeslammeren met een goede vetbedekking. Het Kamper lam heeft de typische karakteristieken van jong, Hollands lamsvlees. De dieren leven voornamelijk buiten in de weilanden en krijgen de beste, natuurlijke voeding. Het vlees is zeer fijn van structuur en vol van smaak.

Patisserie en desserts, de traditionele Franse keuken staat erom bekend! Restaurant De Lage Vuursche koestert haar tradities en derhalve deze week als dessert île flottante (drijvend eiland), ook wel bekend als oeufs à la neige (sneeuweieren). Een heerlijk dessert van gepocheerd eiwitschuim en crème anglaise. Crème anglaise is wat de Engelsen custard noemen, maar in de Vuursche volksmond beter bekend als gele of vanillevla! Een drijvend eiland of île flottante is een dessert dat bestaat uit schuimgebak dat drijft op crème anglaise. De meringue wordt gemaakt uit opgeklopte eiwitten, suiker en vanille-extract en au bain-marie gebakken. Vervolgens wordt de crème anglaise bereid met de overgebleven eidooiers, vanille en hete melk, zodat alle eieren volledig worden genuttigd en niet wordt verspild. Dat belooft wederom een menu te worden dat soepeltjes kan worden geconsumeerd!

Wilt u komend weekend genieten van deze culinaire creaties, plaats dan uw bestelling vóór donderdag 15 april 16.00 uur per e-mail via info@vuursche.nl of geef uw bestelling telefonisch door via 035 666 83 51. Vanzelfsprekend kunt u ook komende week weer terecht bij onze boshut, dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur, voor een heerlijke koffie, een lekker broodje of een andere traktatie en is onze delicatessenwinkel donderdag tot en met zondag geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Alvast hartelijk dank en een fijne week toegewenst!

Hartelijke groet,

Familie Van Oosterom en alle medewerkers


    Geen producten in je winkelmand.